dimarts, 27 de setembre del 2022

ALGÚ QUE NO HI HAVIA DE SER de Manuel de Pedrolo


 Hem començat la nova temporada del club amb un autor de casa nostra, Manuel de Pedrolo i la novel·la "Algú que no hi havia de ser". 

Pedrolo publica aquesta novel·la negra l'any 1974, el mateix any que també publica "El manuscrit del segon origen". És un autor prolífic que la seva passió és escriure i ho demostra en la quantitat d'obres escrites  i la diversitat de gèneres, no solament escriu novel·la sinó que també es dedica a la poesia i al teatre.

Les tertulianes del club han gaudit amb la novel·la i han manifestat la facilitat en la lectura tant pel llenguatge planer però culte a la vegada, tot destacant algunes paraules que van caient en desús com ara "ataconar". Es comenta el moment històric i el realisme que desprèn de l'època, tot incorporant els elements que la defineixen com a novel·la negra. Es posa de manifest també la síndrome de Robin Hood que l'idealisme social del moment troba ben vist: sembla que atracar un banc no era delicte sinó una qüestió de justícia social.

Es posa en relleu també l'erotisme i sensualitat en que impregna algunes escenes de la trama, se'n destaca  la forma com incita al lector a continuar llegint. 

Se li ha donat una valoració de 6


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada