dimarts, 20 de juliol del 2021

LA DONA A LA FINESTRA de Vicenç Villatoro




" La dona a la finestra de Vicens Villatoro aporta una nova visió de la caiguda de Barcelona durant la Guerra de Successió. 

Entre les tertulianes ha despertat diferents impressions, per una banda sorprèn el to que agafa perquè no ens narra els fets històrics, ni s'endinsa en el detall de la batalla, ni en el fet polític. Villatoro deixa de banda aquests aspectes per narrar dues històries paral·leles que porten al lector a dos universos diferents on es mouen passions molt semblants.

Coincidim tots els tertulians en el gaudi dels diferents indrets per on es desplacen els personatges tant els de la Barcelona del 1714 com en la Barcelona actual per on es mouen els actors de la pel·lícula. 

Les tertulianes comenten  el fet que les històries no estiguin ben delimitades per capítols  ha complicat la lectura , sobretot a l'inici del llibre, perquè confon al lectors. 

S'han comentat i perfilat el caràcter dels personatges i hem vist com cadascun reacciona de forma similar davant la incertesa, la derrota, el donar-ho tot per perdut,...Es destaca la visió que dona Vicenç Villatoro dels fets històrics viscuts per la gent anònima, la gent del carrer en uns fets que marquen el futur.

Es fa esment també, del protagonisme que envolta als actors i actrius quan  en la seva vida particular mostren les mateixes febleses que la història que estan filmant.

S'ha puntuat el llibre amb un 7.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada