divendres, 11 de juny del 2021

LA REMOR DE LES ONADES de Yukio Mishima


Reobrim el club de lectura amb un dels autors considerats cabdals de la literatura japonesa, Yukio Mishima (Tóquio 1925-1970). La seva obra literària és extensa i englobada en diversos gèneres: va escriure novel·les, obres de teatre, contes, poemes i assaigs. Va optar al premi Nobel en tres ocasions sense èxit. El 1970 es va suïcidar seguint el ritual japonès de l'hara-kiri. 

Hem fet esment de la importància de la traducció de la novel·la tot destacant, en aquest cas, la feina conjunta de Joaquim Pijoan i Ko Tasawa.

En aquesta ocasió els tertulians han mostrat diversitat d'opinions respecte a la novel·la. Alguns han manifestat que necessitaven més acció, que és una obra lineal. A d'altres els hi ha agradat precisament pel mateix, per la linealitat de l'acció essent capaç de plasmar el comportament humà amb delicadesa i rigor. A mesura que ens endinsem en la lectura ens mostra la vida senzilla d'un poble pescador a Utajima, una petita illa del Japó. 

Tothom a coincidit en la facilitat de la lectura amb un argument senzill però carregat de poesia. La riquesa del llenguatge en les descripcions del paratge i els sentiments no expressats pels personatges fan viure al lector en una muntanya russa, no passa res i en un moment passa tot.

Els lectors l'han puntuat amb un 7'5.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada