diumenge, 4 de juny del 2017

UN GIR DECISIU d'Andrea Camilleri


Camilleri és un guionista, director teatral i televisiu, i novel·lista italià. Va néixer a 'A Marina (Sicília) el 6 de setembre de 1925
Ha publicat assajos, cròniques i diverses narracions ambientades en la Sicília de la segona meitat del segle XIX. Però, a partir del 1994, amb la creació del comissari Salvo Montalbano (nom triat com a homenatge a l'escriptor barceloní Manuel Vázquez Montalbán) i la seva sèrie de novel·les policíaques, aquest autor es va convertir en un dels escriptors de més èxit al seu país.
En "Un gir decisiu" els tertulians han coincidit en que és una novel·la policíaca que es llegeix amb facilitat,  on s'hi troben una gran quantitat de diàlegs. Aquest fet s'atribueix sobre tot a la seva faceta de guionista. 
S'ha comentat la facilitat de la trama policíaca resaltant un dels problemes greus dels països mediterranis: l'arribada massiva d'immigrants en pateres per viure una vida millor.  
La novel·la és publicada l'any 2004 i Camilleri amb "Un gir decisiu" fa difusió  de problemes tan greus com el tràfic d'immigrants, el tràfic d'òrgans i la complicitat d'aquells que ho haurien de combatre.
Es comenta el tema gastronòmic com un element propi del personatge i estimat per la nostra cultura. 

Puntuació: 6'5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada