dimarts, 2 de maig del 2017

L'AMIGA GENIAL d'Elena Ferrante



L'amiga genial és una novel·la que forma part d'un quartet d'una autora que fins fa molt poc no se li posava rostre. Tan sols es coneixia per unes declaracions sobre els llibres en les que comentava " no necessiten per res els autors, un cop estan escrits"
El temps ha desvetllat el nom d'Anita Raja darrere el pseudònim d'Elena Ferrante. Sembla ser que va néixer a Nàpols i després va marxar a Grècia. 
Els lectors del club han expressat que és molt fàcil de llegir el llibre i tot i les quasi 500 pàgines, no es fa feixuc. Es comenta que retrata molt bé el marc on es desenvolupa la novel·la. Ens mostra molt bé el barri, les famílies i el que suposava la vida quotidiana.
Una tertuliana manifesta que li ha semblat com si l'autora fes una dissecció de les famílies i analitzés cada membre per configurar el personatge que vol crear. 
També es parla del perfil psicològic de les protagonistes i la dependència que es genera. Es considera que hi ha un problema d'autoestima que  priva de viure la pròpia vida si no es reconeguda per l'amiga. 
Un tertulià comenta que "L'amiga genial" és una novel·la escrita per una dona, que parla de dones i que possiblement el públic al qual va destinat són també les dones. Expressa que segons la seva percepció, el caràcter femení percep les relacions d'amistat amb més sensibilitat i genera  sentiments que repercuteixen interiorment, cosa que no sol passar en els homes.
Puntuació: 6'6

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada