dimecres, 25 de setembre del 2013

EL FESTí DE BABETTE d'Isak Dinesen

Hem iniciat el Club de Lectura amb el llibre "El festí de Babette" d'Isak Dinesen,pseudònim de Karen Blixen , coneguda per la seva novel·la i posterior adaptació cinematogràfica de Memòries d' Àfrica.
Els tertulians han valorat el llibre de forma positiva, remarcant un final  inesperat. Alguns han expressat que l'expectativa dels primers capítols s'ha diluït amb el desenllaç que li dona.
 S'ha considerat cada un dels personatges principals per separat, i tot i la brevetat del  text l'autor ha donat a entendre la riquesa de vida interior  de cada un d'ells. Tothom ha estat d'acord en que Dinesen en aquesta obra  ens passeja pels plaers de la vida i dels sentits contrastats amb el potencial interior de cada personatge. En aquest punt ha pres un relleu important el personatge de Babette, que ha sabut combinar els dos vessants i davant la impossibilitat d'ocultar la genialitat ha fet brollar el talent, no tant pel goig dels altres, sinó per la satisfacció d'ella mateixa.
S'ha fet una puntuació del llibre i la mitjana ha estat de 6'40 punts.
Els tertulians també han pogut degustar "els blinis" una de les receptes elaborades per  la Babette al festí. En aquest cas hom s'ha decantat pel plaer dels sentits.
Posteriorment s'ha projectat la pel·lícula, en la qual s'ha destacat la fidelitat al text original i la facilitat de plasmar a través de la imatge i del color els valors que havíem atribuït anteriorment al personatges.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada