dimarts, 31 de gener del 2023

ENCARA HI HA FLORS de Margarida Aritzeta


 Iniciem l'any amb una autora de proximitat.

Margarida Aritzeta (1953) és una vallenca amb una llarga trajectòria en el món cultural i literari. Ha publicat assaig però sobretot novel·la. Algunes són adreçades al públic infantil i juvenil, també ha publicat novel·la negre, de ciència-ficció i de fantasia mítica.

Al club hem llegit la seva última publicació "Encara hi ha flors". La mateixa autora ens parla d'aquest llibre com una novel·la negra, on el protagonista Kàputx, és un personatge que s'ha fet un lloc en aquest gènere i tira endavant l'activitat detectivesca que descabdella la trama.

Les tertulianes manifesten que els ha costat una mica entrar en la lectura perquè l'acció la veien poc convincent. Un cop s'havia agafat el fil t'enganxes a l'acció i sobretot als llocs on passa l'acció.

L'autora ens parla del Monestir de Santes Creus i els seus voltants, d'una casa que anomena La Malvasia que vol convertir en casa rural. Aquest entorn tan proper i conegut per tots els lectors ha donat molt de joc a la tertúlia. Per altra banda també s'ha comentat que és una trama complicada ia vegades et confon, però l'acció està molt ben lligada i al final deixa cada cosa a lloc. S'han pogut desxifrar els entrellats de cada personatge i segons el que han explicat les tertulianes podem dir que deixa un final obert. Per algunes Kàputx és mora i per altres no. 

Esperarem que la Margarida Aritzeta publiqui una altra novel·la negra per saber si segueix sortint a la trama.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada