dimarts, 27 de novembre del 2018

CRIATURES EXTRAORDINÀRIES de Tracy Chevalier



En el mes d'octubre el club s'ha endinsat en la lectura del llibre den Tracy Chevalier " Criatures estraordinàries". Un llibre que es fonamenta en un personatge real sobre el qual crea una història que retrata la societat i el pensament de principis del segle XIX.
 Ens presenta les primeres troballes dels rèptils marins i com aquestes troballes són qualificades per diferents personatges, des dels col·leccionistes, científics, museus i gent quotidiana.
Els tertulians posen de manifest el paper de la dona en aquells moments i la frustrant lluita silenciosa per fer-se lloc en un món d'homes.
Per una banda la passió de les troballes per la Mary Anning, una nena que es passa els dies recollint fòssils com a mitjà de sustentació i que la condueixen a descobrir noves espècies que revolucionaran el món científic. Per altra es destaca l'Elisabeth Philpot, pertanyent a una altra classe social, però pel fet de ser una dona i soltera, es veu obligada a abandonar la casa familiar pel casament del germà i buscar un poble, Lyme Regis, on poder viure amb l'assignació que se li atorga.
Al llarg de la tertúlia sorgeixen temes molt interessants com la visió antagonista de la religió i la ciència. Es manifesta que l'autora a través dels diferents personatges posa a l'abast del lector la reflexió que duu a terme una de les protagonistes amb  les troballes, com evoluciona el pensament científic, avalat per personatges històrics, i es contraposa a les creences religioses.
Crida l'atenció com la Tracy Chevalier ens fa descobrir els personatges pel tret distintiu que els domina i li defineix la personalitat, aspecte que alguna tertuliana hi coincideix.
Es considera un llibre fàcil de llegir tot i que en algun moment es fa feixuc. 
Valoració: 7.1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada