diumenge, 8 de novembre del 2015

EL SILENCI DE LES VINYES de Gisela Pou

Gisela Pou és una escriptora catalana que conrea deferents estils. Ha publicat novel·la tant per públic adult com per públic juvenil, teatre i també és escriptora de guions televisius pel que ha obtingut més reconeixement.
La novel·la d'aquest més d'octubre "El silenci de les vinyes" ha anat més enllà del dia a dia del de la pagesia i s'ha endinsat en el món del cava, fet que els lectors han valorat molt positivament per la bona documentació i pel llenguatge planer i entenedor per qui s'inicia en el seu coneixement.
L'estructura de la novel·la no lineal en alguns moments ha confós al lector però poc a poc ha entrat en el ritme que estableix l'autora.
 Molts dels tertulians han manifestat que s'assembla molt a un guió televisiu escrit en forma narrativa. L'autora introdueix elements d'intriga, assassinats, robatoris  tots ells com en una sèrie de televisió. Fins i tot els capítols en format molt breu dibuixen escenes que un pot imaginar-se en un mitjà audiovisual. Així mateix el perfil dels personatges és superficial tot i la profunda acció que els envolta.  És considera que tots els personatges giren al voltant de l'Aurora, personatge principal, però que no acaben de configurar-se que potser queden desaprofitats i amb alguns lligams a l'aire. 
El personatge preferit per anar a sopar és en Rai. 
El llibre s'ha puntuat amb un 6.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada